divendres, 28 de maig de 2010

8-J Vaga general de la funció pública a la URVCom sabeu, el Govern ha decidit aplicar un pla d’ajust que inclou, entre d’altres mesures, rebaixar el sou dels empleats públics en un 5 % de mitjana al 2010 i congelar-lo durant el 2011. En conseqüència, les retribucions de tot el PAS i el PDI de la nostra Universitat es reduiran en una proporció similar.

Es tracta d’una mesura sense precedents en democràcia amb la que el Govern renuncia al diàleg social i imposa un pla que representa una agressió per als empleats públics, i un cop molt dur per als sectors més febles de la societat.

La rebaixa dels nostres sous representa traspassar una línia vermella que mai cap altre Govern havia gosat traspassar. A més, crea un precedent molt inquietant que només podrem tallar de soca-rel amb una mobilització massiva i contundent.

És per això que CCOO, UGT i el PASI fem una crida perquè tots els treballadors i les treballadores de la nostra Universitat participem, de manera activa, a la vaga general de la funció pública convocada pel dimarts 8 de juny.

Des de les organitzacions sindicals denunciem que aquestes mesures són injustes socialment, regressives laboralment i inútils per sortir de la crisi: les mesures per les que ha optat el Govern no són ni equitatives ni equilibrades, perquè intervenen exclusivament sobre les despeses i els sectors més febles i s’obliden de qualsevol mesura sobre els ingressos via fiscalitat que aconseguiria un repartiment més just de l'esforç solidari per sortir de la crisi.

D’altra banda, aquesta acció del Govern representa una retallada dels nostres drets socials com a empleats públics perquè trenca unilateralment i sense cap justificació els Acords de la funció pública signats a finals de setembre de 2009. En aquells acords, els empleats públics ja vam fer un pas responsable i vam assumir un augment del 0,3%, mantenint els sous molt per sota de la mitjana europea, per contribuir a la contenció de la despesa i a la sortida de la crisi. És per això que denunciem que aquestes mesures representen una vulneració dels nostres drets perquè ens nega el dret a la negociació col·lectiva que estableix la Constitució i es desenvolupa a l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic.

La societat demana a les institucions públiques la millora continua dels serveis però la qualitat dels serveis públics exigeix d’aquesta mateixa societat i, especialment dels seus responsables polítics, el reconeixement i valoració que els correspon per la tasca essencial que realitzen en àrees tan essencials com la sanitat, l'educació, la seguretat ciutadana, l'atenció a la dependència, etc. Alterar unilateralment els acords subscrits i reduir els salaris dels empleats públics és el pitjor missatge
que es pugui enviar.

Finalment, les sindicats manifestem el nostre rebuig més absolut a la campanya de descrèdit dels empleats públics, impulsada per la propaganda oficial que pretén justificar tot aquest desgavell amb un atac a la dignitat i professionalitat dels treballadors i treballadores de l’administració. És indignant que el Govern qüestioni la vàlua i la dedicació de gairebé 3 milions d’empleats públics que, des de les diferents administracions i empreses públiques, tot i la manca de mitjans materials i humans, tot i estar mal retribuïts, tirem endavant dia a dia uns serveis públics que són fonamentals per a la cohesió social i un pilar fonamental l'estat del benestar.

La vaga del 8-J i totes les mobilitzacions són una eina per combatre una retallada salarial i de drets injusta i contraproduent envers els empleats públics i els Serveis Públics que prestem.

Defensem els serveis públics!

8 de juny, totes i tots a la vaga!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada