dijous, 23 de febrer de 2012

Tips del director del Diari de Tarragona!!!

Ja fa temps que el director del Diari de Tarragona mostra una antipatia extrema cap als empleats públics. Amb una gran dosis de sensacionalisme i demagògia, el “senyor” Josep Ramon Correal manté una creuada ferotge contra tot el que sigui públic i, a través de notícies i articles d’opinió al Diari, dóna una imatge distorsionada de la funció pública, de forma intencionada i clarament dirigida per algú altre. L’objectiu final és desprestigiar el nostre treball i justificar l’allau de retallades que tots els serveis públics i els seus treballad@s estem patint. El missatge és clar: la crisis és culpa de les administracions públiques i s’ha d’acabar amb els privilegis dels “funcionaris”.

L’últim dels seus objectius ha estat el col·lectiu de treballad@s del PAS de la URV, i l’excusa que li han dictat són els 15 dies d’afers propis que gaudim en compensació de la cada cop més gran pèrdua de poder adquisitiu. No només ens dedica la plana 3 (no signada per cap periodista), sinó també ens regala el titular de portada d’aquell dia (17 de febrer) i un comentari vomitiu a la plana 2. Tot plegat podria servir com a material d’exemple pràctic de periodisme sensacionalista. Simplement vergonyós.

La indignació amb els comentaris d’aquest pseudoperiodista es va manifestar immediatament a tots els centres de la URV, començant pel propi rector. Durant el matí del divendres diversos membres de la secció sindical de CCOO ens vam reunir i preparar un manifest de resposta que, després de consensuar amb els companys del PASI i UGT, vam remetre a tots els companys i companyes de la URV. Al manifest encoratjàvem a tothom a reenviar-lo a l’adreça de mail del director del Diari acompanyant-lo dels comentaris que cadascú trobés oportú. En resposta a les múltiples mostres d’indignació, el Sr. Correal ens va dedicar novament el seu bloc a l’endemà, incidint en la demagògia i el desprestigi del col·lectiu del PAS.

A continuació fem un recull de les respostes publicades també al Diari:

Des de CCOO condemnem profundament les paraules del Sr. Correal dedicades al PAS de la URV, i especialment la forma de tractar totes les notícies relacionades amb la crisis econòmica i les retallades que pateixen tots els serveis púbics. Estem convençuts que aquest senyor té una interès ocult i obeeix les ordres d’altres amb prou poder com per malbaratar molts diners (segurament públics) finançant el Diari de Tarragona. Un diari que sense la subvenció pública directa i la indirecta mitjançant publicitat no seria rentable econòmicament i ja fa temps que hauria tancat.

L’article del dia 17 contenia dades econòmiques que no s’havien fet públiques ni tan sols al Consell de Govern de la URV. Que cadascú tregui les seves conclusions. A CCOO ho tenim clar i esperem descobrir algun dia qui va dirigir, des de l'ombra, l'atac contra el PAS de la URV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada