dilluns, 9 de juny de 2014

CCOO rebutgem la proposta de reforma de les Administracions Públiques de la Generalitat

La setmana passada, el Consell de Govern de la Generalitat va aprovar el seu Pla de Reforma de les Administracions Públiques, sense donar-lo a conèixer i sense fer cap consulta prèvia als representants legals dels treballadors i treballadores afectats. 

CCOO hem conegut el seu contingut per la compareixença de la vicepresidenta del Govern davant el Parlament en el dia d’ahir i per conferències que havia fet anteriorment davant diferents fòrums. 

CCOO rebutgem aquesta proposta perquè:

  • En cap moment es parla de que qualsevol reforma de les Administracions Públiques ha d’anar adreçada al manteniment de l’equitat, la suficiència i la qualitat dels serveis públics com a drets de ciutadania.
  • No es dibuixa una articulació de les administracions per acostar-les als ciutadans i ciutadanes.
  • Posa noves bases per privatitzar els serveis públics i socials a través del que denominen "col·laboració público-privada", i que no és altra cosa que desviar diners públics cap al sector privat.
  • Amb la introducció de la figura de Directiu Públic, es vol garantir la fidelitat al Govern dels alts càrrecs de l’Administració i anul·lar la capacitat del personal funcionari per qüestionar l’actuació dels càrrecs polítics si no s’ajusta a la legalitat.


CCOO manifestem que:

  • Volem una Administració Pública ètica, transparent, eficient i fortament qualificada, que estigui al servei dels interessos de la ciutadania i no al dels polítics de torn. 
  • Si cal avaluar els processos administratius i les persones que els desenvolupem, s'ha de fer a partir de criteris objectius i transparents, acordats i publicitats. Els que es coneixen fins ara no reuneixen aquestes garanties i depenen del bon o mal criteri del comandament que els realitza. 
  • CCOO treballarem per construir una Administració Pública forta i democràtica que garanteixi els drets socials i els drets de ciutadania. 


Des de CCOO entenem que, amb aquestes propostes, el Govern pretén, d'una banda, seguir reduint de forma dràstica els serveis públics, privatitzant i externalitzant els que són rendibles per als interessos privats, i de l'altra, seguir reduint les plantilles i precaritzant les condicions de treball dels treballadors i treballadores públics. 

CCOO creiem que si es porten a terme aquestes propostes, l’Administració de la Generalitat serà una carcassa buida de tot contingut d’utilitat per a la ciutadania catalana. Evidentment, CCOO ens oposarem amb totes les eines al nostre abast a iniciatives com aquesta i seguirem defensant uns serveis públics de qualitat per a tota la ciutadania.

Enllaços de premsa:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada