dijous, 30 d’abril de 2015

Sobre el retorn de la paga de 2012

CCOO volem recordar que la retallada de la paga extraordinària de 2012 (i les de 2013 i 2014) va ser un mesura injusta, inútil i il·legal amb la que la Generalitat demostrava el seu menyspreu cap els treballadors i treballadores públics de Catalunya. Amb les reivindicacions de tot el personal, les accions judicials i la pressió sindical vam aconseguir (amb un acord de la Mesa de Funció Pública) que la Generalitat es comprometés a retornar-nos una part del que ens va robar al 2012. Malgrat això, a l’hora de concretar el seu compromís (acord de govern 33/2015), la nostra Administració ha tornat a demostrar la seva mesquinesa “ressuscitant” la seva retallada del 5% de l’any 2012 (acord de govern 78/2012).

Ens han tornat només un part petita del que ens van robar, perquè, com tots recordem, la Generalitat també ens va prendre les pagues de 2013 i 2014. En aquest sentit, des de CCOO volem fer-vos saber que aquesta devolució ha estat només el primer pas i que seguim lluitant amb totes les eines al nostre abast per recuperar el que és nostre, tal com ens van comprometre.Heu de saber que aquesta devolució parcial també els pertoca als companys i companyes que treballaven amb nosaltres l’any 2012, que s’han d’adreçar a la universitat per reclamar la quantitat que els pertoca. Amb la col·laboració del nostre gabinet jurídic, des de CCOO URV hem preparat un model per a fer aquesta sol·licitud, que cal omplir i portar al registre de la URV [descarrega aquí el model d'instància]. Us demanem que feu difusió d’aquesta informació perquè arribi a tots els treballadors i treballadores afectats.


Malgrat les nostres peticions de transparència, a hores d’ara és difícil conèixer el sistema per calcular la part que ens han de retornar i som conscients de que això pot generar molts dubtes i recels. Ens trobareu a ccoo@urv.cat per contestar les vostres consultes i ajudar-vos en les vostres reclamacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada