dilluns, 29 de juny de 2015

Dimarts 30 de juny comença el judici contra l'Isma i el Dani: tots i totes a la Ciutat de la Justícia

El proper dimarts 30 de juny comença el judici contra els estudiants Isma i Dani, després de la suspensió del mes de març. CCOO de Catalunya dóna ple suport als dos joves que van ser detinguts juntament amb un altre company acusats de formar part d'un grup organitzat per generar aldarulls durant la vaga general del 29 de març del 2012. Tots dos van estar més d'un mes a la presó de Quatre Camins, tot i no no haver tingut res a veure amb els actes vandàlics que es van produir a la tarda d'aquella jornada, ja que només van formar part d'un piquet informatiu que durant el matí va recórrer l'avinguda de la Diagonal de Barcelona.

Fem una crida a tota la comunitat universitària a participar en la concentració de suport que tindrà lloc a les 9.00 hores a la Ciutat de la Justícia (Gran Via de les Corts Catalanes, 111, de Barcelona, davant de l’edifici P). Us reproduïm, tot seguit el comunicat de suport del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes,  al qual ens adherim plenament: 

Des del Consell de l'Estudiantat de les Universitats Catalanes manifestem el nostre suport als dos estudiants de la Universitat de Barcelona detinguts durant la vaga general del 29 de març de 2012, l'Ismael Benito i el Daniel Ayyash.
Durant la passada sessió del Consell Interuniversitari de Catalunya, del 5 de juny, vam sol·licitar al conseller Mas-Colell que transmetés al Govern de la Generalitat el desig de la comunitat universitària de retirar l'acusació particular en el judici que es celebrarà el proper 30 de juny. Malgrat el compromís del conseller de transmetre aquesta informació, la Generalitat de Catalunya no ha retirat la seva acusació, contradint així la voluntat de la comunitat universitària representada al CIC.
Des del CEUCAT considerem que l'acusació particular presentada per la Generalitat només és una eina de repressió política que respon a una intenció de coartar el dret de vaga de la ciutadania, amb vocació exemplaritzant i d'escarment, de manera similar a la causa contra l'Alfon a la Comunitat de Madrid. N'és exemple d'això el fet que la jutgessa Carmen García Martínez dictés presó preventiva durant 34 dies, fet que fins i tot l'Audiència Provincial va considerar desproporcionat i innecessari. Volem recordar que aquesta jutgessa és la mateixa del cas Ciutat Morta.
Considerem oportú recordar que tots dos son estudiants que han participat activament en la representació estudiantil, i que en contra del que vol transmetre la Generalitat de Catalunya i els seus medis afins, són persones que sempre han manifestat el seu caràcter pacífic, dialogant i constructiu, tal i com avalen el cap d'estudis de la Facultat de Física de la UB, així com altres organitzacions i associacions estudiantils, sindicals, polítiques i socials.
D'altra banda, volem agraïr la posició de l'Ajuntament de Barcelona, que ja ha retirat l'acusació particular considerant que aquesta no respon a causes objectives.


Més informació a: 
- la web http://ismadani.absolucio.cat/
- la pàgina de Facebook www.facebook.com/ismadaniabsolucio
- la campanya 'Vaga no és delicte'

- els hashtags #IsmaDani30J i #VagaNoÉsDelicte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada