dimarts, 7 de juliol de 2015

L'Isma i el Dani, absolts!!!

CCOO celebrem que la titular del Jutjat Penal número 6 de Barcelona hagi dictat sentència absolutòria per als estudiants Ismael Benito i Daniel Ayyash, després de considerar la inexistència de proves concloents per condemnar-los per desordre públic, atemptat i danys, un cop realitzat el judici que va tenir lloc els dies 30 de juny i 2 de juliol. L'Isma i el Dani es van estar un més en presó preventiva acusats de cremar contenidors en la vaga general del 29 de març del 2012, tot i no haver tingut res a veure amb els actes vandàlics que es van produir la tarda d'aquella jornada, ja que només van formar part d'un piquet informatiu que durant el matí va recórrer l'avinguda Diagonal de Barcelona.
La defensa dels dos estudiants ha estat portada pel Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO de Catalunya, concretament per l'advocat Luis Salvadores, que ha treballat intensament i de manera molt eficaç per demostrar la innocència dels dos nois encausats. La Fiscalia demanava sis anys de presó per a cadascun dels dos estudiants, mentre que l'advocat de la Generalitat demanava un any de presó. Cal recordar que l'Ajuntament de Barcelona ja s'havia retirat del procés per decisió del nou equip de govern, liderat per Ada Colau.

CCOO ens felicitem per aquesta sentència que fa justícia davant l'exercici d'un dret fonamental, com és el dret de vaga. CCOO esperem que aquesta sentència tingui continuïtat en altres processos judicials contra sindicalistes i treballadors que estan encausats per exercir també el dret fonamental de vaga durant vagues generals o conflictes d'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada