dijous, 9 de juny de 2016

Acord de la Mesa de Funció Pública

Fruit de la unitat sindical, de la capacitat de proposta i de la mobilització dels delegats i delegades sindicals, avui dijous, 9 de juny, s'ha arribat a un acord amb l'Administració que beneficiarà els treballadors i treballadores del sector públic. 

El mes de gener, els sindicats vam aconseguir un vot unànime de tots els grups parlamentaris a una resolució favorable a les demandes proposades. Amb la negociació, va ser possible començar a revertir les retallades: devolució de dies d'assumptes propis, devolució de la paga de 2012 i que quedi sense efecte el descompte del 5% que es va fer als salaris d'aquest mateix any.

L'acord que avui s'ha assolit a la reunió de la Mesa General de la Funció Pública significa:
 • Aconseguir el compromís del Govern per complir la resolució parlamentària i a la recuperació del marc de condicions laborals anteriors a 2012.
 • Deixar sense efecte la retallada addicional del 5%.
 • Abonar el 75’96% pendent de la paga de 2012 (20,32% a l'octubre/novembre de 2016, 35,32% al març de 2017, i 20,32% al març de 2018).
 • Poder gaudir dels dies addicionals de vacances per antiguitat a partir d'aquest estiu.

A més, seguirem negociant la recuperació, entre d'altres, de les qüestions següents:
 • el calendari per recuperar les pagues de 2013 i 2014
 • l'oferta d’ocupació i reducció de la temporalitat
 • el Fons d’Acció Social (FAS)
 • els nous supòsits per assolir el 100% en les baixes per IT (Incapacitat temporal)
 • avaluar el resultat de la negociació d'aquests punts abans de l’1 de desembre de 2016

Per a CCOO, aquest acord significa un primer pas ferm en la recuperació dels drets que ens van arrabassar a 2012, i ens comprometem a seguir treballant amb propostes, negociacions i mobilitzacions fins la recuperació de tots els nostres drets i la conquesta de nous. 

En el nostre àmbit, CCOO Universitats ja hem començat a treballar per fer una reunió de la Mesa d'Universitats al més aviat possible per fer-hi la traslació d'aquests acords de manera que s'apliquin a tots els treballadores de les universitats públiques catalanes.

2 comentaris:

 1. Per fi una bona notícia. Sort encara de vosaltres.

  ResponElimina
 2. Sempre s'ha de estar fent força, no es pot afluixar

  ResponElimina