dimecres, 7 de setembre de 2016

Mobilització per la inauguració del curs universitari 2016-2017

Manifest per a la inauguració del curs universitari 2016-2017

Les treballadores i els treballadores de les universitats públiques catalanes ens tornem a concentrar per exigir al govern de la Generalitat de Catalunya que finalitzi amb les retallades de finançament de les universitats i dels drets laborals del seu personal i que fan perillar la pròpia existència de la universitat pública de qualitat, social i de progrés que volem. A grans trets, les actuacions del Govern de la Generalitat han suposat:

Ofegament econòmic. El Govern des del 2010 ha disminuït dràsticament les transferències a les universitats (més d’un 20%), que cal afegir als deutes pendents. A data d’avui, totes les universitats depenen de pòlisses de crèdit amb els bancs (amb les despeses financeres que comporta) per al seu funcionament diari.

Pèrdua d’autonomia universitària. La Generalitat ha envaït les competències de les universitats i ha eliminat la capacitat negociadora del seu personal. Malgrat que el personal d’universitats no és personal de la Generalitat de Catalunya, i malgrat que hi ha Acords i Convenis propis d’universitats, les diferents normes aprovades pel Govern (fonamentalment lleis de pressupostos i lleis d’acompanyament) han arrabassat els drets del personal d’universitats (matrícules gratuïtes; acció social; conciliació,..) . Això no es produeix, per exemple, en el cas del personal dels ajuntaments o Diputacions catalanes. Igualment, programes com les convocatòries Serra Hunter han retallat sensiblement l’autonomia de les universitats a l’hora de seleccionar al seu personal.

Taxa de reposició mínima en el PDI (per llei estatal) fins l’any 2014 el 10% , a l’any 2015 el 50%, i aquest 2016 el 100%. Aquest fet agreuja el problema de l’envelliment de la plantilla de PDI fins al punt que, en algunes universitats, els PDI majors de 50 anys representen més del 40% de la plantilla.

Taxa de reposició nul·la en el PAS per decisió del Govern de la Generalitat (així aquest any 2016  per llei estatal es pot autoritzar fins el 100%, però el Govern català la continua deixant a 0%), tot i l’acord unànime de la Mesa d’Universitat per demanar que s’apliqués el màxim que permet per la llei estatal.


Precarització de les plantilles. En part com a conseqüència de la manca de “reposició” i en part per la política de contractació precària, especialment en PDI laboral, tant dificultant l’accés a agregats o titulars dels professors acreditats com mitjançant la generalització de la contractació de  professorat associat, per hores. En PAS es continuen generant bosses de personal interí i temporal i de personal de suport a la recerca sense una via clara d’estabilització

Increment desorbitant del preu de les matrícules universitàries. Amb un increment del 66% al 2012, Catalunya té les taxes universitàries més altes de l’Estat, en alguns casos més de tres vegades superior a les d’altres Comunitats Autònomes. L’atorgament de beques no beneficia a la gran majoria d’estudiants. I, malgrat la resolució del Parlament de Catalunya, el Govern català continua sense rebaixar els preus de les matrícules, a diferència del que ha fet la Comunitat autònoma de Madrid que, per segon any consecutiu els ha baixat.

Per tot això, i perquè per sortir de la crisi, en un sentit positiu per a la població, cal canviar el model productiu i anar cap a una economia basada en el coneixement, les treballadores i els treballadors de les universitats tenim molt clar la Universitat que volem: és el servei públic d’educació superior i recerca, és una Universitat de qualitat i és per a tothom perquè aquesta Universitat és l’única que garantirà els drets dels que hi treballem i la igualtat per als ciutadans del país que volem.


Barcelona, 7 de setembre de 2016

2 comentaris:

 1. HOW I GET MY MAN BACK URGENTLY WITH OSHOGUMSPELLTEMPLE@LIVE.COM

  My Man come back after two years of Separation. We both love each other. we love to have kids together but his parent want another girl for him. Just two one ear after our marriage, things were really hard with us because he depends on his dad to earn money. Then he decide to live me for the another girl whom his parent choose for him. i search every where for him and i could not find him. Left the country and i was left alone with pregnancy and pain. i read different book on broken marriage and get ex back just to encourage my self and seeks help. i visit different site then a friend direct me to Dr oshogum with his email address OSHOGUMSPELLTEMPLE@LIVE.COM, than i contact him and tell him my problem and i did what he ask me to do after two days of doing what Dr oshogum said, my husband called me and ask of my location and ask of our baby. To the glory of Dr. oshogum my Husband is back my life and his parent suddenly love me, Get us a new apartment. It's now a happy family. all for the help of Dr. oshogum. My life now is like there was never a horrible past or pain. You should quickly contact OSHOGUM now for your marriage or relationship problem contact oshogum now with oshogumspelltemple@live.com And he also help different persons to solve all kind problems such as
  1) Love Spells
  2) Lost Love Spells
  3) Divorce Spells
  4) Marriage Spells
  5) Binding Spell.
  6) Breakup Spells
  7) Banish a past Lover
  8.) You want to be promoted in your office/ Lottery spell
  9) want to satisfy your lover

  If you have any problem in life, simply contact him VIA email: oshogumspelltemple@live.com to get instant solutions to your problem
  contact oshogum now with oshogumspelltemple@live.com

  ResponElimina
 2. Hey guys, Get your ex back fast with the help of a real and genuine spell caster called Dr.Unity.
  I'm so excited my broken Marriage has been restored and my husband is back after a breakup, After 2 years of marriage, me and my husband has been into one quarrel or the other until he finally left me and moved to California to be with another woman. i felt my life was over and my kids thought they would never see their father again. i tried to be strong just for the kids but i could not control the pains that torments my heart, my heart was filled with sorrows and pains because i was really in love with my husband. Every day and night i think of him and always wish he would come back to me, I was really upset and i needed help, so i searched for help online and I came across a website that suggested that Dr Unity can help get ex back fast. So, I felt I should give him a try. I contacted him and he told me what to do and i did it then he did a (Love spell) for me. 28 hours later, my husband really called me and told me that he miss me and the kids so much, So Amazing!! So that was how he came back that same day,with lots of love and joy,and he apologized for his mistake,and for the pain he caused me and the kids. Then from that day,our Marriage was now stronger than how it were before,All thanks to Dr Unity. he is so powerful and i decided to share my story on the internet that Dr Unity real and powerful spell caster who i will always pray to live long to help his children in the time of trouble, if you are here and you need your Ex back or your husband moved to another woman, do not cry anymore, contact this powerful spell caster now. Here’s his contact: Email him at: Unityspelltemple@gmail.com ,
  you can also call him or add him on Whats-app: +2348071622464 ,
  his website:http://unityspelltemple.yolasite.com .
  Jessica, 26 years, Texas, USA.

  ResponElimina