divendres, 2 de març de 2018

Perquè parlem de bretxa salarial?

Què és la "bretxa salarial"? Això ens afecta als que treballem a la Universitat o a les administracions públiques?... Són preguntes que potser t'has plantejat quan has sabut que els sindicats organitzem una vaga general pel proper 8M per lluitar contra la bretxa salarial, entre altres reivindicacions. 
A CCOO hem elaborat un informe ben documentat en el que queda molt clar que la bretxa salarial, que és la diferència entre els ingressos mitjans dels homes i les dones, ens afecta a totes i a tots. Trobaràs l'informe en aquest enllaç: 

L'Alba Garcia, secretària de Dones, Diversitats i Polítiques LGTBI de CCOO de Catalunya, ho explica molt bé, en un article que va publicar al diari ARA el 21 de febrer passat: 
"Hi ha tot un seguit de situacions de discriminació per raó de sexe i de gènere que són poc visibles però que ens indiquen que el principi d'igualtat inclòs en les lleis queda lluny de ser una realitat (...) Una d'aquestes desigualtats de gènere no resolta és la bretxa salarial, és a dir, la diferència entre els ingressos mitjans de les dones i els homes. Segurament quan tenim o aconseguir una feina no sospitem que avui a Catalunya, per a totes les edats, sectors, ocupacions i nivells professional, encara hem de parlar de diferències salarials per raó de gènere, tant si treballem al sector públic com al privat".
Pots llegir tot l'article de l'Alba en aquest enllaç:
Si tens 1 minut i 44 segons, pots fer-te una idea de què és la bretxa salarial i de les reivindicacions de la vaga del 8M mirant aquest vídeo:
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada