dilluns, 21 de maig de 2018

#22M #AraEnsTocaANosaltres

El 22M ens mobilitzem!!


Creixen el beneficis empresarials però...
Per què no pugen els salaris?
Per què continua existint la bretxa salarial?
Per què som el país amb més precarietat d'Europa?
Per què les pensions perden poder adquisitiu?

DIEM NO!!

Els sindicats reclamem mesures concretes a l’AIC contra la bretxa salarial, la temporalitat i les noves formes de precarietat laboral
Després de tres mesos de negociacions, les patronals catalanes Foment del Treball, Pimec i Fepime rebutgen les principals propostes de CCOO i UGT de Catalunya i bloquegen la negociació col·lectiva de l'Acord Interinterprofessional de Catalunya 2018(AIC).
L’AIC hauria d’orientar la negociació dels convenis col·lectius dels propers anys, enfortir i desenvolupar el marc català de relacions sociolaborals i afavorir una sortida més justa al llarg període de crisi econòmica, que, juntament amb les reformes laborals, ha deteriorat greument les condicions de treball, amb la precarització de l’ocupació, la reducció dels salaris i l’augment de les desigualtats.
En matèria salarial UGT i CCOO hem exigit criteris clars que permetin la recuperació del poder adquisitiu dels salaris, amb increments que tinguin en compte tant la pèrdua salarial d'aquests anys com l'evolució de la inflació amb clàusules de revisió salarial que garanteixin el salari real pactat.
Els sindicats plantegem prestar una especial atenció a la negociació de mesures concretes contra la bretxa salarial entre dones i homes, que possibilitin una igualtat de gènere real; i abordar de manera decidida mesures de no-discriminació del col·lectiu LGTBI al món del treball.

Afavorir la contractació indefinida
Reivindiquem solucions a l'augment de la contractació temporal injustificada i la necessitat d'afavorir la contractació indefinida i estable; i mesures també contra la contractació a temps parcial involuntària, que s'ha convertit en un dels problemes més greus del nostre mercat de treball.
En temps de treball, els sindicats insistim en la necessitat d'orientacions per a una reducció ordenada i real de la jornada de treball, que permeti la creació de nous llocs de treball.

Flexibilitat negociada
Al mateix temps, la flexibilitat negociada del temps ha d'incorporar nous drets de conciliació co-responsable. El dret al control de la  jornada diària es converteix en clau per evitar prolongacions de jornada no pagades, i possibilitar l'autogestió del temps a favor de les persones treballadores.
Els processos d’externalització i subcontractació d'activitats l’objecte dels quals ha estat exclusivament el d’abaratir costos salarials a través de les empreses de serveis i multiserveis, ha de tenir límits. Per això, CCOO i UGT reivindiquem que els convenis col·lectius incorporin clàusules que obliguin al fet que les empreses multiserveis garanteixin com a mínim els salaris i drets del conveni col·lectiu sectorial de les diferents activitats que desenvolupin.Contra la nova explotació laboral
En el mateix sentit, i per fer front a problemes nous de la nostra actualitat econòmica i social, CCOO i UGT han proposat un conjunt de mesures concretes contra les denominades plataformes digitals, que, sota el paraigua d’una falsa economia col·laborativa, oculten noves formes d’explotació laboral extrema i neguen a les persones fins i tot els mínims drets de la relació de treball. De fet, la patronal es nega a engegar iniciatives que permetin, a través de la col·laboració amb l’autoritat laboral, erradicar aquestes males pràctiques, que, a més de precarització, generen una greu competència deslleial.
Ens mobilitzem! #NoCallarem

Davant la negativa de les patronals catalanes en aquesta fase de la negociació de l’AIC, respecte a propostes sindicals essencials per orientar una sortida justa i equilibrada del llarg període de crisi econòmica i social, CCOO i UGT anuncien l'inici d'un procés de mobilitzacions sostingut en el temps, que té el seu punt de partida el proper dimarts 22 de maig.


A Tarragona el 22 de maig
 convoquem una concentració a les 12h davant la CEPTA
(Confederació Empresarial de la Provincia de Tarragona),
a la Rambla Nova, 95

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada