I

Aquest 25 de Novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones, volem recordar el compromís i la lluita de les persones sindicalistes davant totes les manifestacions de discriminació i violència. Primer, als llocs de treball i a les empreses, i, després, davant el poder econòmic, polític i institucional, i a la societat en general.

Hem avançat en la conscienciació social, però encara així aquest 2022 han estat assassinades 11 dones a Catalunya, d’un total de 66 dones a l’Estat espanyol. Malgrat els esforços legislatius, la violència contra les dones constitueix un atemptat contra el dret a la vida, a la seguretat, a la llibertat, a la dignitat i a la integritat física i psíquica de les dones, i, per tant, és un obstacle per a una societat democràtica. Per això hem de situar la lluita contra les violències masclistes a la centralitat de la vida social i política, amb una implicació total i absoluta de tots i totes: poders, institucions, organismes, empreses i persones treballadores.

Des de CCOO ens comprometem a seguir treballant per incloure la lluita per la igualtat i contra la violència masclista en tots els àmbits d’actuació sindical i des dels espais de concertació en la negociació de protocols preventius i d’actuació davant l’assetjament sexual i per raó de sexe.